matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
tn:
Co w takiej sytuacji: Mam taki układ: {m≠0 {m = 0 ⋁ m = 2 Co z tego zostanie? tak samo: {m≠0 {m∊(−
∞
10)
28 lut 23:38
ZKS:
Skoro masz że m ≠ 0 ∧ (m = 0 ∨ m = 2) ⇒ m = 2
28 lut 23:39
krystek:
w drugim m∊(−
∞
,10)/{0}
28 lut 23:51