proszę o podpowiedx w narysowaniu takiego wykresu jak to zrobic krok po kroku
janick:
28 lut 21:28
think: dziedzina to x∊R \{−1,1}
| | −x + 1 | | 2 | |
x < 0 ⇒ f(x) = |
| = 1 − |
| |
| | −x − 1 | | x + 1 | |
| | x + 1 | | 2 | |
x ≥ 0 ⇒ f(x) = |
| = 1 + |
| |
| | x −1 | | x − 1 | |
28 lut 21:32
Eta:
założenie x≠ 1
| | x+1 | | x−1 +2 | | 2 | |
1/ dla x ≥0 f(x)= |
| = |
| = 1+ |
| |
| | x−1 | | x−1 | | x−1 | |
część hiperboli dla x ≥0
| | −x+1 | | x−1 | | x+1 −2 | | 2 | |
2/ dla x <0 f(x)= |
| = |
| = |
| =1− |
| dla x≠ −1 |
| | −x−1 | | x+1 | | x+1 | | x+1 | |
teraz maluj .........
28 lut 21:34
janick: zastanawiałem sie właśnie czy trzeba rozpatrywać 2 przypadki. teraz juz wiem narysowałem wykres
do każdego z przypadków i pasuje dzięki "think".
28 lut 21:36
janick: i "Eta"
28 lut 21:38
think: 
proszę bardzo janick

dla
Etuni
28 lut 21:41
janick: a przy zadaniu
będzie x≥0
| | 3 | |
|
| −2  ? |
| | x+2 | |
28 lut 21:50
Aga1: tak.
28 lut 21:58
think: tak
28 lut 21:58