matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż na czynniki 4x^2-(x+y)^2
dwsn:
Rozłóż na czynniki 4x
2
−(x+y)
2
28 lut 21:14
Eta:
a
2
−b
2
=(a−b)(a+b) a= 2x b= x+y dokończ........... ( .......... ) ( ........... )
28 lut 21:15
dwsn:
No przecież... stokrotne dzięki
28 lut 21:18
Eta:
28 lut 21:19