matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta i okrąg
matek:
oblicz dla jakiej wartosci m : prosta o równaniu y= −x+m ma dwa punkty wspólne z okręgiem o równaniu x
2
+y
2
=4
28 lut 21:12
Mila:
x
2
+(−x+m)
2
=4 ⋀ Δ>0
28 lut 21:23