matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinusy i cosinusy
ifi:
Kąt α jest ostry i tgα=
2
3
. Wyznacz wartość wyrażenia 2cos α+ sinα
2
sin=
√
13
3
cos=
√
13
z czego wychodzi
8
√
13
dobrze, czy źle ?
28 lut 20:42
Eta:
Po usunięciu niewymierności z mianownika
8
8
√
13
=
√
13
13
28 lut 21:14