Wyznaczyc przedzialy wypuklosci i wkleslosci funkcji prosze o pomoc
Koooliberek19: Wyznaczyc przedzialy wypuklosci i wkleslosci funkcji oraz punkty przegiecia:
f(x)= x
2 −
8x
licze pochodna
f'(x) = 2x −
8x2 *1
i teraz nie wiem jak bedzie wygladal wykres tej funkcji bo nie wiem jak przyrownac f'(x) do 0.
I jeszcze pytanie czy druga pochodna bedzie tak wygladala:
f''(x)= 2 −
8x4 * 2x
28 lut 19:44
Aga1: Pochodna źle obliczona
28 lut 19:51
Koooliberek19: A przepraszam zle to napisalem
f'(x)= 2x − 8/x2 *1
A teraz jest dobrze czy nie?
28 lut 20:15
Koooliberek19: Pomoze ktos w rozwiazaniu
29 lut 13:24
Artur z miasta Neptuna:
źle obliczona pochodna −−− drugi człon
29 lut 13:26
Koooliberek19: Mozesz napisac jak powinna wygladac ta pochodna w takim razie bo nie mam pomyslu
29 lut 13:53