prędkość dorga czas
xoxo: rowerzysta wyruszył na 90 km wycieczkę. gdyby jechał ze średnią prędkością o 1h mniejszą, czas
jego jazdy wydłużyłby się o 3h. ile wynosiła prędkość rowerzysty i po jakim czasie dojechał do
celu?
28 lut 19:40
ICSP: prędkość o 1h mniejsza?
wtf?
28 lut 19:41
xoxo: sorki, 1 km/h

help, mam 10 tego typu zadań, nigdzie nie mogę znaleźć jak je rozwiązać :<
28 lut 19:45
ICSP: s = 90 km
układamy układ równań :
vt = 90
(v−1)(t+3) = 90
teraz wystarczy już go tylko rozwiązać.
28 lut 19:49
xoxo: dzięki wielkie !
28 lut 19:52