matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie różmiczkowe
Krzysiek:
mam problem już ostatnią całką z mojego zadania: y'+(4x/x
2
+1) *y=3/x
2
+1 bardzo proszę o pomoc
28 lut 19:27
Trivial:
y' + py = q 1. y
j
= Ce
−∫pdx
= ... 2. y = ...← Uzmienniamy stałą.
28 lut 19:31