Wzór funkcji f przedstaw (jeśli to możliwe) w postaci iloczynowej gdy,
Filip: Wzór funkcji f przedstaw (jeśli to możliwe) w postaci iloczynowej gdy,
a) f(x)=−x2+3x+180
b) f(x)=3x2+4x−2
c) f(x)=−5x2−4x+1
d) f(x)=−4x2+2x−7
e) f(x)=x2+x−1
f) f(x)=3x2+6x+3
5 kwi 15:10
Eta:
postać iloczynowa : f(x) = a(x −x
1)(x − x
2)
licz delty i x
1 − x
2 i pamiętaj o "a"
Powodzenia, to łatwe
5 kwi 15:14
Filip: no właśnie tak robie
5 kwi 15:17
Eta: I tak ma być
5 kwi 15:20
kinga: f( x)= − x*x + 3x + 180
22 kwi 13:17