logarytmy Oblicz, jeśli wiadomo, że log _{d}a= \frac{1}{2}:
mrauu89: cześć moglibyście pomóc mi z zadaniem? nie moge jakos do tego dojsc.
Oblicz, jeśli wiadomo, że log da= \frac{1}{2}:
a)log ab \cdot log bc \cdot log cd
b)log1/a1/b* logb1/c*log1/c1/d
W tym pierwszym wiem ze ma byc tak na początku ale nie wiem co dalej:
log ab \cdot log bc \cdot log cd= \frac{log db }{log da } \cdot \frac{log dc
}{logdb} \cdot \frac{logdd}{logdc}
28 lut 18:52
rumpek:
forum nie obsługuje texa, także mogłaś wykasować \frac{} i \cdot, zakładam, że skopiowałaś to
już z innego forum
28 lut 18:56