matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
ana:
dana jest funkcja kwadratowa f(x)=−x
2
+4x+c.Do wykresu tej funkcji należy punkt A=(−3,−8).Wyznacz parametr c.Jak się za to zabrać.
28 lut 18:29
rumpek:
f(x) = −x
2
+ 4x + c f(−3) = −8 −9 − 12 + c = −8 ...
28 lut 18:30