matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną
yyy:
4
f(x) = x+
x
Potrzebuje pochodną tej funkcji
28 lut 18:04
Artur z miasta Neptuna:
f(x) = x +
4
/
x
= x + 4*x
−1
więc f'(x) = ...
28 lut 18:22
Eta:
4
f
'
(x) = 1 −
x
2
28 lut 18:32