Tangens
Jamelia: Sinus kąta ostrego alfa stanowi 80% wartości cosinusa tego kąta. Oblicz tg alfa
28 lut 18:01
Jamelia: :( POMOCY !
28 lut 18:13
Artur z miasta Neptuna:
sin α = 0.8cosα
| | sin α | | 0.8 cosα | |
tgα = |
| |
| = 0.8 |
| | cos α | | cos α | |
28 lut 18:19
kristina: Jeżeli loga2x=1+2loga26−loga2, to:
8 lut 16:54
kristina: POMÓŻCIEE
8 lut 16:54
kristina: niech A=<4;6> i B=(6;8>. Liczba 6 nie należy do zbioru:
Proszę o pomoc. Dziękuje,
8 lut 16:55
kristina: Średnia artmetyczna liczb x, y, z, t jest równa 6. Średnia arytmetyczna liczb x, y, z, t, 11
jest równa:
Dziękuje,
8 lut 16:57
kristina: Rzucamy 4 razy symetryczną monetą. Prawdopodobieństwo zdarzenia, że reszka wypadnie trzy lub
cztery razy, jest równe:
Dziekuje z góry..
8 lut 16:59
kristina: Konrad pożyczył od kolegi 600 zł. Dług spłacał co tydzień w równych ratach.
gdyby wydłużył okres spłaty długu o 3 tygodnie, raty zmalałyby o 10 zł tygodniowo.Oblicz, jak
długo Konrad spłacał dług.
Dziękuje,
8 lut 17:01
kristina: Wykaż, że suma trzech kolejnych parzystych liczb naturalnych jest podzielna przez 6.
8 lut 17:03
kristina: W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym kąt między jego wysokością a ścianą boczna ma miarę 45
stopni. Oblicz sumę długości wszystkich krawędzi ostrosłupa,jeżeli jego objętość jest równa
4,5.
dziękować

!
8 lut 17:05
kristina: 15. Siódmy wyraz ciągu arytmetycznego jest rowny 16, a różnica ciągu wynosi 2, Trzecim zwyrazem
tego ciągu jest liczba:
8 lut 17:07
lala: Jeżeli loga2x=1+2loga26−loga2, to:
6 kwi 12:53
mona:
21 kwi 17:00
ZK: lisa
21 kwi 17:05