matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile to wyjdzie? Proszę o pomoc
Madgak:
Ile to będzie?
1
V=
π*16*4
√
3
3
π*36*6
√
3
v=
3
5
pc= 2πr
2
+2πr*h, gdzie r=
, h=10
π
πd
2
V=
*h, gdzie d=4, h=4
√
3
4
pb=πd*h, gdzie d=4, h=4
√
3
28 lut 17:52