matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równości
cała prawda:
Dla jakich x prawdziwa jest równość: a)|x−3|=3−x b)|2x−4|=2x−4 Oba przykłady trzeba rozwiązać,POMOCY
28 lut 17:48
Eta:
a) dla x <3 ⇒ |x−3|= −(x−3) = −x+3= 3−x b) dla x ≥2 ⇒ |2x−4| = 2x−4
28 lut 20:26