matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę
Adam:
lim x−>
∞
+ xe
−x
z reguły de l'hospitala
28 lut 17:13
Artur z miasta Neptuna:
x
∞
1
lim xe
−x
= lim
= [
] = lim
= 0
(e)
x
∞
(e)
x
28 lut 17:15
Adam:
dzięki wielkie
28 lut 17:22