oblicz
Asia17: sprawdz czy liczby √2 i −2 są pierwiastkiem
W(x)=x3 −3x2−4x+12
28 lut 16:16
Artur z miasta Neptuna:
podstaw za 'x' wartość '√2' i sprawdź czy wartość wyjdzie 0
tak samo dla drugiego punktu
28 lut 16:16
Asia17: podstawiłam ale co z tego jak nie wiem jak to obliczyc
28 lut 16:34
Artur z miasta Neptuna:
no to pokaż co zrobiłaś
28 lut 16:37
Asia17: W(x)=√23 − 3√22 − 4√2 +12
teraz pogrupować?
28 lut 16:42
ICSP: Ja bym rozłożył na czynniki i zobaczył czy wśród pierwiastków będą liczby √2 oraz −√2
28 lut 17:15
Artur z miasta Neptuna:
√22 = 2 to po pierwsze
√23 = 2√2 to po drugie
i teraz odejmuj...dodaj co się da jak nie wyjdzie 0 to to nie jest pierwiastek
28 lut 17:30
Artur z miasta Neptuna:
ICPS −−− ogarnąłeś tamto wczorajsze?
28 lut 17:30
karl: w(x)=2√2 − 3*2 − 4√2 +12
tak?
28 lut 17:54
Artur z miasta Neptuna:
czyli

... = 2
√2 − 4
√2 − 12 + 12 = −2
√2 ≠ 0
28 lut 18:16
ICSP: Arturze zaraz ogarne

Teraz mam problem z jednym dowodem indukcyjnym i muszę go najpierw zrobić
28 lut 19:02
Artur z miasta Neptuna:
jaki jaki jaki ? dawaj dawaj dawaj <ślini się>
28 lut 19:04
ICSP: Nie dam bo mnie wyśmiejecie

Za chwilę go zrobię, mam tylko chwilową zacinkę
28 lut 19:05
Artur z miasta Neptuna:
dawaj dawaj dawaj
bo Basiek przyjdzie i Cię biczem potraktuje
28 lut 19:09
ICSP: ja sie bardziej Godzia boje xD
28 lut 19:10
ICSP: ale mówię z góry żeby się nie śmiać

1. Udowodnij nierówność :
|sin(nx)| ≤ n|sinx|
28 lut 19:11
Basiek: Jesteś pewien? ...
A w ogóle to ja jestem miła.

Nie rozumiem, dlaczego robicie ze mnie takiego
potwora. No
chyba, że chodzi o
cookie monster
28 lut 19:13
ICSP: Pani już podziękujemy
28 lut 19:14
Basiek: Halo, halo; to nie koncert życzeń. Swoją drogą nie musisz dziękować.

(Jestem dziś łaskawa).
28 lut 19:19
ICSP: Właśnie widzę
28 lut 19:22
Basiek: Popołudniowa drzemka czyni ze mnie anioła.
A teraz− rób zadania

Sio.
28 lut 19:23
Artur z miasta Neptuna:
toć
2o
n=k
3o
n=k+1
|sin (k+1)x| = |sin (kx + x)| = |sin (kx)cos x + cos (kx)sin x| ≤ |sin (kx)cos x| + |cos
(kx)sin x| ≤ |sin (kx)| + |sin x| ≤ k|sin x| + |sin x| = (k+1)|sin x|
c.k.d.
28 lut 19:24
Artur z miasta Neptuna:
Basiek ... a.. a.. a co
28 lut 19:24
Eta:
Spokój ma być
28 lut 19:25
ICSP: hmm trochę inaczej to zrobiłem
28 lut 19:25
ICSP: Szanowna
Eto jest spokój
28 lut 19:26
28 lut 19:26
Artur z miasta Neptuna:
nie ważne jak ... byleby dobrze wyszło
28 lut 19:27
ICSP: ja lubię naciągać

Zapiszę sobie w razie czego twoje rozwiązanie
28 lut 19:27
Basiek: Cześć
Eta 
Spokój jest zawsze..., przynajmniej taki wewnętrzny. Czy coś.
@Artur− A co? Kurcze... nie wiem, ale coś wymyślę, jak trzeba będzie.
28 lut 19:28
ICSP: Chyba mniej więcej rozumiem twierdzenia o rzędach
28 lut 19:35