maturalnee
aniaa :): dany jest odcinek o koncach A=(−4, 2) B= (8, −4)
a) wyznacz równanie okręgu o średnicy AB
b) wyznacz równanie o średnicy prostopadłej do średnicy AB
28 lut 16:08
Artur z miasta Neptuna:
| | 1 | |
a) połowa odcinka to środek okręgu ... promień = |
| długości odcinka |
| | 2 | |
b) napisz równianie prostej zawierającej AB, następnie wyznacz prosta prostopadłą do niej,
przechodzącą przez środek AB (wyliczony w podpunkcie (a)) wyznacz punkty C i D na tej nowej
prostej, które są odpowiednio odległe od punktu przecięcia
28 lut 16:10
monika: napisz równanie okręgu którego średnicą jest odcinek AB o końcach odpowiednio: A=(1,−4) i
B=(−7,2)
31 gru 11:55
Artur_z_miasta_Neptuna:
analogicznie do poprzedniego −−− masz podaną instrukcję (podpunkt a)
31 gru 11:57