matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
adwdawd
maver:
wyznacz wartosc x dla ktorych rownosc jest prawdziwa 13
x
2
−
x
=1 x2 w potedze to x
2
3
7
* 7
x
= 147
28 lut 15:47
niuans:
x∊R 13
x
2
−x
=13
0
x
2
−x=0 x(x−1)=0 x
1
=0 x
2
=1
28 lut 15:50
niuans:
x∊R
7
7
x
=147*
3
7
x
=49*7 x=3
28 lut 15:52
kura:
√2
4
11 lut 21:45