matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
maturalnee
aniaa :):
dla pewnego kąta ostrego α spełniony jest warunek sinα + cosα = 3
√
5
/ 5. Oblicz sinαcosα.
28 lut 15:05
Aga1:
podnieś obie strony do kwadratu
9
(sinα+cosα)
2
=
5
9
sin
2
α+cos
2
α+2sinαcosα=
5
9
1+2sinαcosα=
5
dokończ
28 lut 15:08