matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy damy wzór określa ciąg arytmetyczny
patrycja:
Czy podany wzór określa ciąg arytmetyczny? dn=2/n
28 lut 10:13
Miki:
2
2
d
n+1
−d
n
=
−
=... i wyliczysz ,że zależy od n (nie jest stałe=r)
n+1
n
d
n
nie jest arytm
28 lut 10:17