matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
Dawid:
Oblicz pole trójkąta równobocznego jeśli : a)Długość boku jest równa 3p(2) b)wysokość jest równa 4 c)obwód jest równy 39
28 lut 10:09
Miki:
a
2
√
3
P
równob
=
=..
4
a
√
3
a
√
3
b)h=
⇒4=
⇒a= i podstawiasz do wzoru
2
2
c)3a=39⇒a=.. i liczysz pole
28 lut 10:20