matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tryg
Wojtek:
sin
2
α
czy tg
2
α=
cos
2
α
27 lut 23:18
Basia:
tak
27 lut 23:19
Wojtek:
sin
2
x
w takim razie jak obliczyć ∫
=
cos
2
x
27 lut 23:24
Basia:
sin
2
x = 1−cos
2
x
1
J = ∫
dx − ∫dx = (tgx) − x + C
cos
2
x
27 lut 23:26
Wojtek:
hehe kurde nie wpadłem na to wydaje się takie trudne ale nie wiedziałem tego co napisałaś w 1 wierszu dzięki
27 lut 23:31