matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Wojtek:
√
x
−2
3
√
x
+x
3
e
x
∫
dx= wyszło mi = −
2
3
x
−(3/2)
+
6
5
x
−(5/3)
+e
x
+C
x
3
nie wiem czy dobrze
27 lut 22:26
Aga1:
dobrze.
27 lut 22:36
Wojtek:
1−2x
a ∫(
)
2
dx = ln|x|−2x+C
czy dobry wynik
? Polecenie : sprowadzając
x
docałek podstawowych oblicz
27 lut 22:45
Basia:
(1−2x)
2
= 1 − 4x + 4x
2
1
1
= ∫
dx − 4∫
dx + 4∫dx
x
2
x
więc na pewno nie jest dobrze
27 lut 23:22