matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kto mi to wytlumaczy?
Monia;):
2x−2 * x
2
−7x+10 * 5x+5 −−−−− −−−−−−−−−−−−− −−−−− = x−2 4x
2
−4 x−5
5 kwi 13:39
tim:
2x−2
x
2
− 7x + 10
5x + 5
*
*
= ..
x−2
4x
2
− 4
x−5
O tak?
5 kwi 13:40
Monia;):
zal
1
x≠2 zal
2
x≠1 x≠−1 zal
3
x≠5 D=R\{−1,1,2,5} tyle wiem, a codalej, to nie wiem, nie moge z tym ruszyc
5 kwi 13:42
Monia;):
tak
5 kwi 13:42