wyrażenia
soldier: 12x+74x=x
24x+74x=94x
94x=x1
4x2=9 /:4
x=5
27 lut 21:10
Basiek: Wow. Coś Ty to zrobił... źle
27 lut 21:11
soldier: ?
27 lut 21:13
konrad: od kiedy 9/4=1
27 lut 21:13
Basiek: Od linijki 3−ciej całe jest źle.
27 lut 21:13
soldier: x2=5 czyli chyba x=0
27 lut 21:13
konrad: skoro już tak robisz to
27 lut 21:14
ICSP: Dostałeś ode mnie gotowe rozwiazanie w drugim temacie. Nie podoba się?
27 lut 21:14
konrad: "x
2=5 czyli chyba x=0"
a od kiedy 0
2=5


27 lut 21:14
soldier: a gdzie ja napisalem że 9/4=1
27 lut 21:15
Basiek: Jaaaasne. Jak spierwiastkujesz 5−tkę... to wyjdzie Ci 0... Jej, herezja.
pierwiastek z 5 jest równy.... √5
27 lut 21:15
soldier: dobra to było idiotyczne naprawdę
27 lut 21:15
konrad: "a gdzie ja napisalem że 9/4=1"
druga linijka − z x zrobiłeś 94x
27 lut 21:16
Basiek: Najfajniejsze jest 9:4=5
27 lut 21:17
soldier: Icsp tak jest dobrze, teraz konrad onie dopiero olśnil
27 lut 21:17
soldier: dobra ale dałem, nie ogarołem ahh
27 lut 21:19
soldier: konrad nie!
Napisales że z x zrobiłem 94x nie zrozumiales po pierwsze sprowadzilem do wspólnego
mianownika. ten 12x + to drugie i wspólny wyszedł 4x później dodalem i wyszło 94x
następnie to przyrównałem do x i obliczylem
27 lut 21:27
soldier: dajcie znac jbc
27 lut 21:31