matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
rafal286:
a) −3x
2
+15x+18=0
27 lut 20:53
ICSP:
f'(x) = −6x + 15
27 lut 20:55
Krzysiek:
−3x
2
+15x+18= 0 / : (−3) x
2
−5x−6=0
https://matematykaszkolna.pl/strona/54.html
27 lut 20:59