matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z zegarkiem
Grander:
Zegarek wskazuje godzinę 12. O której godzinie wskazówki minutowa i godzinowa ustawią się po raz pierwszy w jednej linii na przeciw siebie.?
α
Mam tak ω=
t
L
g
ω=
t
L
m
=L{g}+π ω
m
*t=ω
g
*t+π
2π
ω=
12*3600
2π
jcar=
1*3600
i co dalej
27 lut 20:50
Grander:
pomożecie
?
27 lut 21:25