matematykaszkolna.pl
kartkówka Kasia: Cześć wam mam pytanko jak szybko i sprawnie nauczyć się na klasówke z matmy
5 kwi 13:12
Mickej: zrozumieć materiał a jaki dział
tim: Systematycznie...
Mickej: systematycznie mało kto sie uczy
5 kwi 13:13
tim: No właaśnie.. ale, eby sprawnie się nauczyć, to trzeba systematycznie , po trochu..
5 kwi 13:14
Bogdan: Rozwiązywać zadania, rozwiązywać zadania, rozwiązywać zadania, rozwiązywać zadania, rozwiązywać zadania, ........ , codziennie, również w dni wolne, również podczas ferii i wakacji.
5 kwi 13:16
Mickej: ja zawsze robiłem 5 10 zadań i umiałem wiec nie trzea systematycznie
5 kwi 13:16
Kasia: Mam teraz figury.Obliczanie pola,objętości itp.
5 kwi 13:17
tim: Ale zależy od osoby , mi też wystarczy parę zadań...
5 kwi 13:17
tim: To wkuwać wzory...
5 kwi 13:18
Mickej: to nie bardzo jest sie czego uczyc wystarczy wzory znać
5 kwi 13:19
Kasia: i co wzory wszystko rozwiążą? np. nie wiem kiedy zastosować twierdzenie HERONA?
5 kwi 13:20
tim: Wzór Herona jest na pole trójkąta, jak znasz boki, a nie znasz wysokości
5 kwi 13:21
Kasia: dziękuje, już teraz będe wiedziała.
5 kwi 13:24
Kasia: Ale wiesz jednak to troche pogmatwane,a jeśli podane są boki i wysokość.I wiem,że trzeba to rozwiązać z twierdzenia HERONA.A wysokość jest przeciez podana.
5 kwi 13:27
tim: Ogólnie wzór Herona zawsze gdy masz podane 3 boki z 3 możliwych..
5 kwi 13:28
Bogdan: Wiedzę o tym, kiedy zastosować określone wzory, reguły, twierdzenia oraz ich zapamiętanie, następuje w miarę nabierania doświadczenia, czyli podczas systematycznego rozwiązywania zadań. Każdy, kto swobodnie daje sobie radę z matematyką (tu dział nie ma znaczenia) potwierdzi zdanie o systematyczności.
5 kwi 13:28
Kasia: aha.Dziękuje.miłego dnia.
5 kwi 13:31
miska: a ja robie tyle przykladow (bo cienka z matmy jestem)ze w koncu mi ich brajuje,powtarzac nie chce bo wynik pamietam.gdzie moge na necie znalezc taki FUUUl zadan
5 kwi 14:03
Bogdan: Np.: http://www.zadania.info
5 kwi 14:12