Zadania ze stereometrii
LewanGOALski: Witam wszystkich

w załączniku zamieszczam treść zadań.
http://imageshack.us/photo/my-images/32/79018446.jpg/
Prosiłbym o podpowiedź jak zabrać się za zadanie pierwsze oraz o sprawdzenie wyników
pozostałych zadań, które rozwiązałem.
Zad2. odp. Objętość pudełka wynosi V=32000cm
3
| | 1 | |
Zad3. odp. Długość przekątnej sześcianu wynosi d= |
| |
| | 3 | |
Zad4. odp. Długość krawędzi podstawy wynosi a=50cm
Zad5. odp. Długość zaznaczonego odcinka wynosi x=
√21
Zad6. odp. Należy wydobyć 16
√3m
3 ziemi
Zad7. odp. Pole powierzchni bocznej Pb=180cm, a objętość V=270
√3
PS. Jeśli mam błędne wyniki to proszę o podanie poprawnych.. wtedy będę dochodził do tego gdzie
popełniłem błąd.
Z góry dzięki za pomoc