Kombinatoryka
Maturzystka2012: Rzucamy kostką i monetą
A wypadła parzysta liczba oczek
B wypadła liczba podzielna przez 3 i Orzeł
Ω umiem obliczyć ale A i B juz nie

Proszę o pomoc i objaśnienie obliczeń. Z góry dziękuje
27 lut 19:45
Artur z miasta Neptuna:
moc A −−− 3*2 = 6
moc B −−− 2*1 = 2
27 lut 19:46
Artur z miasta Neptuna:
parzysta (3 możliwości) * obojętnie co na monecie (2) = 6możliwości
podzielna przez trzy (2 możliwości) * orzeł (1 możliwość) = 2 możliwości
27 lut 19:47
Maturzystka2012: Dziękuje za pomoc
27 lut 19:50