matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
norek:
a
1
= 2, a5=8, a9=14 , r=1,5 ile początkowych wyrazów należy dodać do siebie by otrzymać liczbę 1312? proszę zróbcie to
27 lut 19:20
Basia:
https://matematykaszkolna.pl/forum/129832.html
27 lut 19:22
norek:
a co mam podstawić za n?
27 lut 19:23
Basia:
n masz wyliczyć
podstawić masz za a
1
i r
27 lut 19:24
BLAZEJ_505:
hej pomoże mi ktoś z tym zadaniem
https://matematykaszkolna.pl/forum/129842.html
27 lut 19:25