pochodne
jacek: Byłby ktoś tak dobry i napisał mi wzory na pochodną sumy różnicy iloczynu i ilorazu? Coś w tym
stylu
Dla sumy:
d(u,v) = (u + v)'dx = (u'+v')dx = u'dx + v'dx = du + dv
BYłbym bardzo wdzięczny zależy mi na tym a nigdzie na internecie nie mogę znaleść
27 lut 19:00
pomagacz:
| | u | | u' * v − u * v' | |
( |
| )' = |
|
|
| | v | | v2 | |
(u*v)' = u' * v + u * v'
27 lut 19:02
jacek: hmm odrazu wynik podales a moglbys to rozpisac tak jak ja wyzej ? nie wiem kiedy jest ' i dx
27 lut 19:07