liczba
Aniaa: Ile jest wszystkich liczb czterocyfrowych, w których cyfra jedności jest o 2 mniejsza od cyfry
setek?
27 lut 18:54
Aga1:
2−−0
3−−1
4−−2
5−−3
6−−4
7−−5
8−−6
9−−7
8*10*10
27 lut 18:59
Aniaa: wynik to 720 tylko nie wiem jak do niego dojść
27 lut 19:00
Beti: N = 9*7*10*7 = 4510
27 lut 19:01
Aniaa: ok już wiem jak to zrobić
27 lut 19:02
Aga1: Źle odczytałam zadanie
27 lut 19:02
Beti: błąd: 9*8*10= 720
27 lut 19:03
Aniaa: na pierwszym miejscu na 9 sposobow, na 2 i 4 na 8 sposobow ( te pary liczb ) na 3 miejscu na 10
sposobow wiec : 9*10*8=720
27 lut 19:03
Aniaa: właśnie
27 lut 19:03
Martina: Aga1 u mnie też źle przeczytałaś
27 lut 19:04
Aga1: Tak, dobrze zrobiłaś.
27 lut 19:05
Aga1: Bez przesady.
27 lut 19:08