matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrag
Aniaa:
Na okręgu zaznaczono 6 punktów. Ile jest wszystkich odcinków o końcach tych punktów?
27 lut 18:53
Grześ:
Kombinacje dwóch elementów z 6−elementowego zbioru
2
6
C
2
6
=
=....
27 lut 18:54
Grześ:
6
2
ech...
=....
27 lut 18:54
Aniaa:
dziękuję
27 lut 18:55