matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie:
Kama::
49
(7
√
7
)
4x+2
=(
)
3x−6
3
√
7
27 lut 18:01
M:
12 lut 12:08
M:
24 lip 21:51
:
1
1
(1+
)(4x+2)=(2−
)(3x−6)
2
3
6x+3=5x−10 x=−13
24 lip 23:14