matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy to tak?
Potrzebująca:
jakie pole ma trójkąt równoboczny o obwodzie 15cm 15:3= 5 czyli a=5
a * h
PΔ =
2
5*h
PΔ=
2
a P{3}
h=
2
5 P{3}
h=
2
5 +
√
3
5 *
2
PΔ=
2
27 lut 17:51
konrad:
a
2
√
3
trójkąt równoboczny ma swój wzór na pole
− nie musisz liczyć wysokości
4
27 lut 17:52
Potrzebująca:
dziekuję
27 lut 17:55