równanie trudne
wiosna:
Ktoś potrafi rozwiązać?
27 lut 16:59
krystek : /x2
7(x2+x)−2(x4+1)=9x2
27 lut 17:01
wiosna: Czemu tak? Czy mógłbyś wytłumaczyć?
27 lut 17:09
wiosna: Pomocy!
27 lut 17:16
krystek : Tak pozbywamy się ułamków w równaniach!
TO opuśc nawiasy następnie pomnó.ż przez x2 z zał x≠0 (wcześniej winnam napisać)
27 lut 17:25
Vax: | | 1 | | 1 | | 1 | |
x2+ |
| = (x+ |
| )2−2 i podstaw t = x+ |
| |
| | x2 | | x | | x | |
27 lut 17:37
wiosna: Ok i potem wymnazam?
27 lut 17:37
wiosna: Doszlam do pięknego x+1/x=1 i co teraz?
27 lut 17:44
Vax: | | 1 | | 5 | |
Powinnaś dostać drugie rozwiązanie x+ |
| = |
| |
| | x | | 2 | |
27 lut 17:47