matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany pomocy!
aaaa:
1.Wyznacz u(x)−[w(x)]
2
oraz u(x)*[w(x)]
2
b)u(x)=x
2
−2x+1, w(x)=x
2
+x a)u(x)=4x
2
+4x+1, w(x)=2x−1 2.Zapisz wielomian w postaci sumy. d)(x+2)
2
(x
2
−2x+4) Z góry dzięki za pomoc !
27 lut 16:48