matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stereometria
Tyrla:
π
Podstawą graniastosłupa prostego o wysokości 2 cm jest trójkąt ABC, w którym ∠BAC =
,
6
7π
∠ACB =
. Przekątna ściany bocznej o najmniejszym polu tworzy z płaszczyzną podstawy
12
π
kąt α =
. Oblicz objętość tego graniastosłupa.
4
27 lut 15:48
Tyrla:
Pomoze ktos ?
27 lut 16:05
Tyrla:
?
27 lut 16:16
Tyrla:
help
27 lut 16:39
Tyrla:
?
27 lut 19:29