matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa g(X)=(3-5a)x+2a-4 jest rosnąca gdy
klaudi:
funkcja liniowa g(X)=(3−5a)x+2a−4 jest rosnąca gdy a należy
27 lut 14:07
krystek:
y=ax+b jest rosnąca gdy a>0 a jest współczynnikiem kierunkowym prostej w zad a=3−5a
27 lut 14:08