matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
NA POMOC MAM MAŁY PROBLEM NIE WIEM JAK ROZWIĄZAĆ ZADANIE :(( CIAGLE MI WYCHODZI
KORCZI:
NA POMOC MAM MAŁY PROBLEM NIE WIEM JAK ROZWIĄZAĆ ZADANIE
CIAGLE MI WYCHODZI ZŁY WYNIK:( a
1
0 − b
8
a
1
0=(−1)
10
* (n+1) , b
8
=(−1)
8+1
*
8−1
2
27 lut 14:07
Artur z miasta Neptuna:
8−1
7
29
no to robisz a
10
− a
8
= 1*(10+1) − (−1)*
= 11 +
=
2
2
2
27 lut 15:02