Funkcja wykładnicza
Blondynka: Naszkicuj w jednym układzie współrzędnych wykresy funkcji:
f(x) = 2x+1 oraz g(x) = Ix+1xI. Na podstawie wykonanego rysunku określ liczbę ujemnych
rozwiązań równiania f(x) = g(x)
27 lut 13:57
krystek: g(x)= musisz rozpisać w przedziałach (..) (..)(..)
| | 1 | |
lub nakreślić 1+ |
| i odbić sym leżące pod osia OX. |
| | x | |
27 lut 14:13
27 lut 14:25
krystek: Masz graficznie podać liczbę rozw
27 lut 14:27
krystek:
27 lut 14:30
Blondynka: Jak znalazałeś punkt przecięcia z osią OY i punkt na podstawie którego narysowałeś wykres
27 lut 14:33
krystek: 2x przesuwasz o 1 w górę! ( a dla x=0 masz 2)
27 lut 14:36
Blondynka: Oki dzięx za pomoc =)
27 lut 14:37
krystek:

| | 1 | |
To jest wykres:1+ |
| i przenieś do góry ujemna część ,ponieważ jak rysuję znika |
| | x | |
27 lut 14:39