DZIADZIA
krystek: Dziadzia mam chwilę czasu masz pytania?
27 lut 12:14
ICSP: Ja mam pytanie
27 lut 13:03
Aga1: Jakie?
27 lut 13:28
ICSP: mamy prostą w postaci :
Ax + By + C = 0
podać dla poszczególnych ćwiartek założenia przy których ta prosta przechodzi przez właśnie te
ćwiartki.
27 lut 13:29
Aga1: Możesz zawsze przekształcić do postaci kierunkowej. i oddzielnie rozpatrzyć dla B=0
27 lut 13:33
ICSP: właśnie nad tym myślałem. Tylko zastanawiałem się czy nie ma może jakiegoś prostszego sposobu?
27 lut 13:35
krystek: Oj jakie ładne pytanie ?
ICSP a ćwiartki soku ,czy czegoś mocniejszego?
27 lut 13:35
ICSP: wyjątkowo nie chodzi o % tylko o ćwiartki układu współrzędnych
27 lut 13:39
Aga1:

1) a>0
i b>0 to funkcja przechodzi przez 1, 2, i 3 ćwiartkę
Ax+By+C=0
y=ax+b
27 lut 13:41
krystek: zawsze przekształcic do kerunkowej jak pisze AGA − {na wczorajszym moja wpadka −6:2(2+1)}
27 lut 13:41
ICSP: teraz myślę że już dam radę

Dziękuję bardzo

P.S. Nie powinno być −C ?
27 lut 13:43
Aga1: Witaj krystek, jaki wynik obstawiasz?
27 lut 13:44
krystek: ICSP−myśle ,że tak i tak.
27 lut 13:44
Aga1: Tak, tak, oczywiście, że −C, nie zauważyłam.
27 lut 13:45
ICSP: Dziękuję bardzo

Idę udowadniać twierdzenia o rzędach xD
27 lut 13:45
krystek: Witaj AGAOj, ja obstawiam 1 −dając pierszeństwo mnożeniu. Ale kolejnośc działań daje 9 ?
27 lut 13:47
krystek: ICSP żartowniś!
27 lut 13:47
Aga1: A ja jestem za tym, że mnożenie i dzielenie wykonuje się po kolei od lewej do prawej, jeśli
oczywiście nie ma nawiasów, podobnie jak i dodawanie i odejmowanie.
Trochę czasu upłynęło , jak się tego uczyłam (może coś się zmieniło?)
27 lut 13:54
krystek: Aga−oj ,nie tyle co mi.
27 lut 13:56
Aga1: Wiem, wiem, że masz wnuka, ale ...
27 lut 13:57
krystek: Ale ćwiczenie umysłu −dobra rzecz!
27 lut 13:57
Aga1: I tak trzymaj!
27 lut 13:59
krystek: Ale "ale "mnie nie dotyczy. Dobry rocznik −jak mówi Kazimierz Kowalski w muzyce nocą.
27 lut 14:01
krystek: Życzę miłego dnia.
27 lut 14:01