matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
Ania:
Oblicz długość przekątnej kwadratu o boku A i B,gdzie A=(−3,2),B=(4,1).
27 lut 10:37
Mateusz:
Z tego wzoru:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
liczysz długosc boku kwadratu |AB| jak to policzysz to długosc przekątnej obliczysz mnożac bok |AB| przez
√
2
27 lut 11:12
krystek:
a=IABI wg wzoru podanego przez
Mateusza
d=a
√
2
27 lut 11:41
asdf:
|AB|
√
2
= przekatna
27 lut 11:48
krystek:
jw.
27 lut 11:51