matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
x:
log
7
7
√
7
=? 7
x
=7
√
7
jak tu tego x policzyc?
27 lut 00:27
ICSP:
7
x
= 7
1
* 7
1/2
7
x
= 7
1 + 1/2
7
x
= 7
3/2
3
x =
2
27 lut 00:29
Eta:
Można tak (bez x 7*
√
7
= 7
1
*7
1/2
= 7
3/2
3
3
log
7
7
3/2
=
*log
7
7=
2
2
27 lut 00:33