stereometria
mandaryn:
1. Punkty A i B leżą po tej samej stronie płaszczyzny . Punkty A , B sa odpowiednio ich
rzutami prostokątnymi na płaszczyznę . Oblicz długość odcinka AB, jeżeli |A1B1|= 8,
|AA1|= 15, |BB1|= 7
2. Odcinek AB ma długość 1. Oblicz długość rzutu prostokątnego tego odcinka na płaszczyznę ,
do której prosta AB jest nachylona pod kątem 30 .
26 lut 23:38
pigor:
zad. 1. np. w pamięci i ...

wyobraźni masz
|AB|=8√2 jako długość przekątnej kwadratu o boku 15−7=8 ,
zad.2. też w pamięci z własności trójkąta ekierki
|A'B'|=12√3. ...
26 lut 23:50
mandaryn: dzieki wielkie wszystko sie zgadza
27 lut 02:12