matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierze
emka:
Czy rozwiązanie jest prawidłowe? macierz 3 1 −1 | 3 2 1 1 | 0 1 1 3 | −3 rozwiązanie metodą Gauss'a x
1
= 2t − 3 x
2
= 6 − 5t x
3
= t jest prawidłowe?
26 lut 23:32
Gaj:
⎧
x
1
=2t+3
⎨
x
2
=−6−5t
⎩
x
3
=t
27 lut 12:47