Ktoś się na tym zna :)
bcq: ZADANIE ZA 8 pkt
W pudełku są cztery kartki, na których wypisano liczby: −1,1,2,3 (na każdej kartce 1 liczbę).
Losujemy jedną kartkę, zapisujemy liczbę i zwracamy kartkę do pudełka. Następnie losujemy
drugą kartkę i zapisujemy liczbę. Wylosowane liczby tworzą parę (a,b), gdzie a jest liczbą
wylosowaną za pierwszym razem, zaś b − liczbą wylosowaną za drugim razem. Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzeń:
a) A − iloczyn wylosowanych liczb jest liczbą pierwszą
b) B − różnica wylosowanych liczb jest liczbą pierwszą
26 lut 23:13
Eta:
|Ω|= 4*4=16
A ={(1,2) (2,1) (1,3) (3,1)}
P(A)=..........
B ={ (3, 1) ( 2, −1) }
P(B)=........
26 lut 23:32
kasia: thx
26 lut 23:46
Beti: Eta wydaje mi się, że w zdarzeniu B będzie jeszcze para (1,−1)
27 lut 00:04
Eta:
Fakt ......... ledwie już na oczy widzę

B= {(3,1) (2,−1) (1,−1)}
Dzięki
Beti za poprawkę
Miłych snów
27 lut 00:09
ICSP:
27 lut 00:21
Eta:
Ooo

za co ten bukiet?
Dzięki
27 lut 00:25
Eta:
Myślę,że za to zadanie z trapezem ?
27 lut 00:26
ICSP: Nie tylko za zadanie z trapezem ale również za wszystkie zadania
27 lut 00:31
Eta:
Masz na myśli te sprzed roku ?
27 lut 00:33
ICSP: te tez
27 lut 00:42
ICSP: Do końca życia będę ci dziękował
27 lut 00:42
Eta:
A co dzieje się z naszą ulubienicą
Basiek ,że tak cicho jak myszka siedzi?
27 lut 00:55
Eta:
Pewnie zasnęła nad zbiorkiem zadań
27 lut 00:56
Basiek: 
Hm, zbiorki zadań to od jutra.
27 lut 00:58
Basiek:
27 lut 00:59
Eta:
27 lut 01:01
Eta:
Oczywiście dla
Basiek
27 lut 01:01
Basiek: Czeeeść
Eta
27 lut 01:02
27 lut 01:06
Basiek: To się nazywa
faux pas
27 lut 01:06
Basiek: Tragos, właśnie widziałam.

Genialne. Sam wrzucałeś? ;>
27 lut 01:07
Tragos: nie, to nie ja
27 lut 01:09
Basiek: 
Ale hm, w sumie pomysł niezły, żeby to wrzucić. No i ilekroć to czytam, chce mi się
autentycznie śmiać.
27 lut 01:11
Tragos: aż sobie przed chwilą tamten temat znalazłem

tam już
Vaxx dodał linka

27 lut 01:13
Basiek: Byłam tam!
Prawie dostałam się do mistrzów
27 lut 01:14