Porównaj liczby
Asia: Porównaj liczby
a = 42 − 3√4
b = 2(213 + 223)
26 lut 23:06
26 lut 23:15
asdf: U{−4}{2 −
3√4 = 2(
3√2 +
3√4) | obustronnie do szescianu
−16 = 48 | : 3
b > a
26 lut 23:21
asdf: to widać odrazu
2 − 3√4 > 0 zatem a < 0
b > 0 bo nie ma znaku różnicy
26 lut 23:32
Morvid: asdf:
Nie wiem czemu ale dodałeś od siebie minusa na samym początku przy 4
ale to i tak nie zmienia wyniku: b>a
16 wrz 14:31
Qwerty: Ktoś tu powinien się nauczyć podnosić do sześcianu
28 paź 17:16
Qwerty: Ktoś tu powinien się nauczyć podnosić do sześcianu
28 paź 17:17